Koert van stal Olyhof

Koert van stal Olyhof
Kleur: Zwart, Schofthoogte: 1.02 meter

Koert van stal Olyhof is geboren op 14 mei 1974 bij Gerrit Dingemans in Zuilichem. Zijn vader is Scury of Marshwoord, de preferente nationaal kampioen van 1975 en zijn moeder de zwarte kroonpreferente kampioensmerrie Glory van stal Olyhof. Koert was volgens zijn fokker al direct een 'echte' wat hoge verwachtingen met zich mee bracht. De geheel Marshwood gefokte 1e premie hengst maakte de hooggespannen verwachtingen meer dan waar. In 1985, tien jaar na zijn vader, werd hij nationaal kampioen. Hij heeft sinds 1995 ter dekking gestaan op Stal 't Berckepad waarbij hij vijf seizoenen lang de fokkerij diende. Koert bracht in deze periode onder andere de premiemerries Linde, Primula en Nymphaea Alba van 't Berckepad en Ophelia, Prinses en Noblesse van stal Munnikenland. Koert van stal Olyhof is op 20 oktober 2000 overleden.

 

Nerium van stal Thuredrecht

Nerium van stal Thuredrecht
Kleur: Vos, Schofthoogte: 0.98 meter

Nerium van Stal Thuredrecht is geboren op 22 juni 1998 als zoon van de zwarte hengst Santa Luci van de Kuper. De moeder van deze voshengst is de kroonpreferente merrie Koriander van 't Berckepad. Nerium werd tijdens de NSPS hengstenkeuring van 2001 goedgekeurd als 3-jarige stamboekhengst. Vervolgens kwalificeerde hij zich als 2e premiehengst. Hij is definitief goedgekeurd en heeft een index van 12.9. De bloedlijnen van deze hengst voeren terug tot Newton van Dorpzicht, Koert van stal Olyhof en Lakeland Daylight wat voor een vos heel bijzonder is. Nerium is vrij van de gebruikelijke bloedlijnen die de meeste voshengsten in het Nederlands Shetland Pony Stamboek voeren. De nakomelingen van Nerium groeien uit tot modern gelijnde, goed in het exterieur mee kunnende en in beweging excellerende sportpony's. Nerium werd alleen ingezet voor de eigen fokkerij en heeft verschillende veulen-, jeugd- en andere kampioenen voortgebracht waaronder de (grote maat-, dag- en erekampioene van de premiekeuring Hoornaar 2005) 1e premiemerrie Senna van 't Berckepad. Senna is verkocht aan Cees Polet in Polen. Scilla van 't Berckepad, die Cees Polet ook kocht nadat deze merrie middenmaatkampioen was in Hoornaar, werd kampioen van Polen in 2009. In 2010 werd de 1e premiemerrie Valeriana van 't Berckepad, kroon, grote maat en Dagkampioen op de keuring West Zuid Holland. Scilla van 't Berckepad werd in 2010 in Polen weer best of show. In 2011 werd Cactus van 't Berckepad ( Moeder Valeriana), een kleindochter van Nerium Algemeen Jeugdkampioen. Tevens werd Wilg van 't Berckepad tijdens de Horse Event in Deurne 2011 bestgaande rijpony met Sophie Gommers als amazone. Weer een sportproduct van Nerium met nationale allure. In 2015 is Nerium overleden.

 

Jari van 't Kleine Weitje

Jari van 't Kleine Weitje
Kleur: zwart, Schofthoogte: 96 cm, definitief goedgekeurd, index 12.99

Jari is een zoon van Zico van Stal Possimus en de kroon preferente Florence Griffith van de Schaapshoeve. De moederlijnen zijn allen kroon preferent en het bloed is terug te voeren op Transy en Marshwood. Jari is in 2014 aangekocht.

 

Jeffrey van de Viersprong

Jeffrey van de Viersprong
Schofthoogte: 102 cm, geboortedatum: 30-04-1994

Spreekt voor zich!
Premie: 1e premie (op 9-jarige leeftijd definitief goedgekeurd)
Bijzonderheden: IBOP-A

V: August van de Kosterweide V: Narco van de Uitweg V:Coen van Neer
M: Octavia of Dewland
M: Naja van Vlek V: August van de Waterval
M: Jessica van Vliek
M: Felice van de Viersprong V: Sinjeur van de Amstelhof V: Newton van Dorpzicht
M: Orchidee van Spuitjesdom
M: Celicia van Carpe Diem V: Orion van de Vuurbaak
M: Felicia van 't Harde

 

Karel van de Achterhoek

Karel van de Achterhoek
Drie jaar, eerste premie

Karel is een vosbonte grote maat hengst uit de eerste premiehengst Egon Liebas van de familie ten Dam uit Haaksbergen (Stal Liebas). De moeder is de eerste premie merrie Brown Girl van de Amstelhof met de kleur vos. Karel heeft veel oprichting en de verwachting is dat hij goede kwaliteitsvolle gebruikspony's zal gaan fokken. In de zwarte merries van Stal t Berckepad is veelal nog de vosfactor aanwezig wat het gebruik van de hengst Karel ook erg interessant maakt. Karel heeft een bloedvoering die inteelt bij de nakomelingen van de pony's van Stal 't Berckepad voorkomt.

Karel van de Achterhoek